Scones Recept: Baka Goda Sconesbröd

Välkommen till en härlig bakstund där doften av nybakade scones fyller luften och för tankarna till mysiga fikastunder och lyxiga frukostar. Det finns få saker som kan mäta sig med en perfekt bakad scone – den krispiga ytan, den mjuka och smuliga konsistensen, och den underbara smaken som smälter i munnen.

Här är ett recept på läckra scones

Att baka scones är en konstform som har förtrollat oss i generationer och idag ska vi ta dig med på en resa där vi avslöjar hemligheterna bakom att skapa dessa läckerheter själv. Så ta fram ditt förkläde, vässa dina bakfärdigheter och låt oss börja på denna spännande sconesresa tillsammans!

Ingredienser:

 • 300 gram vetemjöl
 • 50 gram strösocker
 • 2 teskedar bakpulver
 • 1/2 tesked salt
 • 75 gram kallt smör, tärnat
 • 150 ml mjölk
 • 1 ägg, lätt vispat (för pensling)
 • Extra mjöl för utbakning
 • Tillbehör som sylt och clotted cream (för servering)

 

scones recept

 

Instruktioner:

 1. Förvärm ugnen till 220 grader Celsius. Beklä en bakplåt med bakpapper.
 2. I en stor skål, sikta vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt tillsammans. Blanda väl för att säkerställa att ingredienserna är ordentligt blandade.
 3. Tillsätt det kalla smöret i skålen. Använd fingertopparna för att nypa smöret i mjölblandningen tills det liknar smulor. Var noga med att inte överarbeta smöret, så att det förblir kallt.
 4. Gör en liten grop i mitten av mjölblandningen och häll i mjölken. Använd en gaffel eller en kniv för att blanda ihop tills degen precis kommer ihop. Se till att inte överarbeta degen.
 5. Häll ut degen på en lätt mjölad yta och knåda den försiktigt några gånger för att forma den till en rund platt form, cirka 2 centimeter tjock.
 6. Använd en rund utstickare eller ett glas för att stansa ut scones från degen. Placera sconesna på den förberedda bakplåten med lite mellanrum.
 7. Pensla toppen av varje scones med lätt vispat ägg för att ge dem en gyllene färg under gräddningen.
 8. Grädda sconesna i den förvärmda ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna och väl upphöjda.
 9. Ta ut sconesna ur ugnen och låt dem svalna något på bakplåten. Servera dem sedan varma eller vid rumstemperatur med sylt och clotted cream.

Nu kan du njuta av dessa underbara scones till frukost, brunch eller när som helst du vill ha en läcker liten godbit.

Sammanfattning Scones Recept

Och där har du det – ett fantastiskt recept på scones som är redo att förföra dina smaklökar och skapa ett leende på dina gästers ansikten. Med varje tugga av dessa nybakade läckerheter kommer du att förundras över den perfekta balansen mellan smörighet och fluffighet. Så bjud in dina nära och kära, sätt fram en generös skål med sylt och vispad grädde, och njut av dessa scones till frukost, brunch eller en eftermiddagsfika.

Kom ihåg att scones är bäst när de serveras färska och varma, så glöm inte att njuta av dem direkt från ugnen. Du kan också experimentera med olika smaksättningar som russin, tranbär eller choklad för att ge dem en personlig touch. Oavsett hur du väljer att njuta av dina scones, hoppas vi att du får en enastående smakupplevelse och att detta recept blir en favorit i ditt bakrepertoar.

Så tack för att du följde med oss på denna bakresa. Vi önskar dig lycka till i köket och hoppas att dina scones blir en stor succé. Låt doften av nybakade godsaker fylla ditt hem och sprida glädje till alla som får smaka. Njut av varje stund och fortsätt utforska världen av bakning med kreativitet och passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *