Hemmagjort Proteinpulver med Havregryn

Hemmagjort proteinpulver med havregryn är ett fantastiskt alternativ för dem som vill ha full kontroll över sina ingredienser och anpassa sitt proteinintag efter sina specifika behov. Genom att göra ditt eget proteinpulver kan du säkerställa att det är fritt från tillsatser och onödiga ingredienser.

Proteinpulver Gjort på Havregryn

Dessutom ger havregryn en bra källa till fibrer och komplexa kolhydrater, vilket gör detta proteinpulver till en näringsrik och balanserad tillsats till ditt dagliga kostintag.

Genom att följa detta enkla recept kan du enkelt göra ditt eget proteinpulver och ha det till hands för att boosta dina favoritrecept eller använda det som en snabb och bekväm proteinkälla. Låt oss ta en titt på hur du kan göra detta läckra och näringsrika hemmagjorda proteinpulver med havregryn.

Ingredienser:

2 koppar havregryn
1/2 kopp mandlar
1/2 kopp valnötter
1/2 kopp linfrön
1/2 kopp chiafrön
1/2 kopp solrosfrön
1/2 kopp pumpafrön
1/2 kopp torrmjölkspulver (valfritt)
2 matskedar kakao (valfritt)
1 matsked honung (valfritt)

 

hemmagjort proteinpulver havregryn

 

Instruktioner:

Börja med att rosta havregrynen i en torr stekpanna på medelhög värme tills de får en lätt gyllene färg. Rör om regelbundet för att undvika att de bränns. Låt havregrynen svalna helt.

Ta en mixer eller matberedare och tillsätt mandlar, valnötter, linfrön, chiafrön, solrosfrön och pumpafrön. Mixa ingredienserna tills de har blivit finfördelade och bildar en grov mjölliknande konsistens.

Tillsätt de rostade havregrynen till mixern och fortsätt att blanda tills alla ingredienser är väl blandade och har bildat ett pulver.

Om du vill ha extra protein i ditt pulver kan du tillsätta torrmjölkspulver. Om du vill ha en chokladsmak kan du också tillsätta kakao. Mixa ytterligare en stund för att säkerställa att alla ingredienser är väl blandade.

Om du vill ha lite sötma i ditt proteinpulver kan du tillsätta honung. Tillsätt honungen i mixern och mixa en sista gång för att blanda väl.

Överför det färdiga proteinpulvret till en lufttät behållare eller burk och förvara det på en sval och torr plats.

Sammanfattning Hemmagjort Proteinpulver med Havregryn

Nu har du ett hemmagjort proteinpulver med havregryn som du kan använda i dina favoritrecept eller som en näringsrik tillsats till smoothies och shakes. Kom ihåg att det här proteinpulvret inte har samma exakta sammansättning och näringsvärden som kommersiella produkter, så det är viktigt att anpassa mängden du använder efter dina individuella behov och rekommendationer från en hälsoprofessionell.

Njut av ditt hemmagjorda proteinpulver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *