Vad är Fredagsmys?

Fredagsmys är ofta en efterlängtad och avslappnande tradition för människor efter en stressig arbetsvecka. Många ser fram emot att få tid att koppla av, umgås med nära och kära, äta god mat och titta på en film eller serie tillsammans.

För vissa är det en viktig del av veckan där de kan känna gemenskap och njuta av ledighet. Andra kanske väljer att göra något annat på fredagskvällen, men för många svenskar är fredagsmys en tradition som de uppskattar mycket.

Fredagsmys hos Matsmart. Billig mat och billigt Godis!

Vad äter man vid fredagsmys

Vad man äter vid fredagsmys varierar från person till person och familj till familj. Det finns ingen fastslagen regel för vad som ska serveras, utan det är upp till var och en att välja vad man vill äta.

Men det finns några maträtter som är vanliga vid fredagsmys i Sverige. En populär rätt är tacos, där man själv väljer vilka ingredienser man vill ha i sin taco och ofta äter tillsammans med familj eller vänner. En annan populär rätt är pizza, som man ofta beställer från en pizzeria eller gör själv hemma.

vad ar fredagsmys

Tacos och grillat samt Godis

Andra vanliga fredagsmys-maträtter inkluderar hamburgare, sushi, pasta eller grillat kött med olika tillbehör. Och för dem som vill ha något sött till efterrätt är det vanligt med popcorn, godis eller någon form av bakverk.

I slutändan är det upp till var och en att välja vad man vill äta vid fredagsmys, men tanken är att maten ska vara enkel och avslappnad så att man kan fokusera på att ha en trevlig kväll tillsammans.

Mat och Godis vid Fredagsmyset

Här är en lista över några vanliga maträtter som kan ätas vid fredagsmys:

 • Tacos
 • Pizza
 • Hamburgare
 • Sushi
 • Pasta
 • Grillat kött med olika tillbehör
 • Popcorn
 • Godis
 • Kakor och ibland kanske även tårta
 • Chips
 • Kebab

Fler saker som äts och njuts av på Fredagsmyset

Ostbågar: En annan klassisk snacks som är krispiga och ostiga i smaken.

Nachos: Tortillachips serverade med smält ost, salsa, guacamole och gräddfil är ett smaskigt alternativ.

Kycklingvingar: Kryddiga och saftiga kycklingvingar är ett populärt val för att tillfredsställa köttsug under fredagskvällen.

Glass och godis: För att avsluta fredagsmys på en söt not kan man unna sig glass eller godis som efterrätt.

Dessa är bara några exempel på vad man kan äta under fredagsmys, och valet av mat kan variera beroende på individuella smaker och preferenser.

Sammanfattning Fredagsmys

Kom ihåg att det inte finns några fasta regler för vad som kan ätas vid fredagsmys och att det är upp till var och en att välja vad man vill äta. Ta vad du har eller handla något gott till ditt fredagsmys via tex:

Läs mer om Matsmart och handla via länken. Du stöder matsvinnet och får riktigt bra priser på käket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *