Populära Vita Viner i Sverige: Vilka är det?

Om du gillar vita viner finns det ingen brist på fantastiska alternativ att välja mellan i Sverige. Från klassiska europeiska druvor till mer djärva och moderna stilar från Nya Världen, finns det vita viner som passar alla smaker och tillfällen.

Stora Vita Svenska Viner

Låt oss ta en titt på några av de mest populära vita vinerna i Sverige.

Chardonnay

– Chardonnay är en av de mest kända och populära vita druvorna i världen. Denna druva ger en mängd olika stilar av viner, från rika och smöriga till ljusa och fruktiga. Chardonnay-viner från Bourgogne och Kalifornien är särskilt populära.

Sauvignon Blanc

– En lättare druva som ger viner med hög syra och toner av krusbär, lime och grön paprika. Sauvignon Blanc-viner från Nya Zeeland och Loire-dalen i Frankrike är särskilt populära.

populara vita viner

Pinot Grigio/Pinot Gris

– En lättare druva som ger friska och fruktiga viner med toner av päron och äpplen. Pinot Grigio/Pinot Gris-viner från Italien och Alsace i Frankrike är särskilt populära.

Riesling

– En druva som ger ljusa och syrliga viner med toner av citrus och honung. Riesling-viner från Tyskland och Alsace i Frankrike är särskilt populära.

Viognier

– En mjuk och aromatisk druva som ger viner med toner av aprikoser, persikor och honung. Viognier-viner från Rhône-dalen i Frankrike och Australien är särskilt populära.

Albariño

– En druva som ger fräscha och fruktiga viner med toner av citron och persika. Albariño-viner från Spanien är särskilt populära.

Grüner Veltliner

– En druva som ger syrliga och kryddiga viner med toner av peppar och gröna äpplen. Grüner Veltliner-viner från Österrike är särskilt populära.

Här kan du läsa vår artikel om: Populära Röda Viner

Sammanfattning Populära Vita Viner i Sverige

Dessa är bara några exempel på de populära vita vinerna som finns tillgängliga i Sverige. Oavsett vilken typ av vit vin du föredrar, finns det en mängd olika alternativ att utforska och njuta av. Så varför inte prova några av dessa populära vita viner och hitta din nya favorit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *