Recept Kladdkaka: Bästa Receptet idag!

Kladdkaka är en av de mest älskade och populära efterrätterna i Sverige, och det är lätt att förstå varför. Med sin mjuka, sega och chokladiga konsistens är den en riktig favorit. Här är mitt recept på kladdkaka som garanterat kommer att imponera på dina gäster och lämna dem med en efterrätt att minnas.

Recept på kladdkaka, med instruktioner:

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt

recept kladdkaka

Instruktioner:

Sätt ugnen på 175 grader C. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter).

Smält smöret och chokladen över ett vattenbad, rör om då och då tills allt smält och blandat sig.

Vispa ägg och socker luftigt med en elvisp i ca 5 minuter, så att blandningen blir pösig och ljus.

Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt i äggsmeten och rör om försiktigt med en slickepott, så att allt blandas väl.

Tillsätt den smälta choklad- och smörblandningen och rör om försiktigt tills allt har blandat sig väl.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när den är klar.

Låt kladdkakan svalna i formen i ca 30 minuter innan du tar bort den från formen. Servera kladdkakan ljummen eller rumstempererad, gärna med en klick vispad grädde eller vaniljglass till.

Serveringstips:

Servera kladdkakan på ett vackert fat, pudra gärna över lite florsocker och dekorera med färska bär eller hackade nötter för en extra touch. Kladdkaka är även god att äta som den är, med en kopp kaffe eller te till.

Jag hoppas att du gillar mitt recept på kladdkaka och att den blir lika populär hos dig som den är hos dem som har smakat denna goda kladdkaka. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *