Populära Ölsorter i Sverige

Det finns inget som slår en kall öl på en varm sommardag eller en skön kväll med goda vänner. Öl är en av de mest populära dryckerna i världen och det finns ett brett utbud av ölsorter att välja mellan.

Stora Ölmärken i Sverige

I Sverige är Systembolaget den största leverantören av öl och här är några av de mest köpta ölsorterna.

Mariestads Export

– En klassisk svensk öl med en mjuk smak och en balanserad beska. Passar utmärkt som sällskapsdryck eller till mat med tydliga smaker.

Spendrups Premium Gold

– En lätt drucken öl med en frisk smak av malt och en lätt humlearom. Passar perfekt till grillad mat och andra somriga tillfällen.

Norrlands Guld

– En ljus lager med en frisk smak och en lätt beska. Populär som sällskapsdryck och passar till många olika maträtter.

Pripps Blå

– En klassisk svensk öl med en mjuk och balanserad smak. Passar till det mesta och är en populär sällskapsdryck.

 

populara olsorter sverige

 

Falcon Export

– En maltig och fyllig öl med en balanserad beska och en lätt humlearom. Passar bra till mat med tydliga smaker och som sällskapsdryck.

Nils Oscar God Lager

– En bryggd på svenska råvaror och har en mjuk och rund smak med en balanserad beska. Passar utmärkt till husmanskost.

Carnegie Porter

– En mörk och fyllig öl med en rökig och karamellig smak. Passar till charkuterier och andra kraftfulla smaker.

Pistonhead Kustom Lager

– En lätt drucken lager med en frisk smak och en lätt humlearom. Passar perfekt till grillad mat och andra somriga tillfällen.

Oppigårds Amarillo

– En bryggd på Amarillo-humle och har en frisk och fruktig smak med en tydlig beska. Passar till mat med asiatiska smaker.

Melleruds Export

– En klassisk svensk öl med en balanserad smak och en tydlig beska. Passar till det mesta och är en populär sällskapsdryck.

Läs vår artikel om Öl från A-Ö

FAQ: Populära ölsorter i Sverige

Fråga: Vad är Mariestads Export för typ av öl?

Svar: Mariestads Export är en klassisk svensk lager med rötter från Mariestads Bryggeri. Ölet är bryggt på kornmalt och är lätt besk med en lätt maltig smak.

Fråga: Vad kännetecknar Spendrups Premium Gold?

Svar: Spendrups Premium Gold är en ljus lageröl som är bryggd på pilsnermalt och tjeckisk humle. Ölet har en frisk och balanserad smak med inslag av citrus och blommor.

Fråga: Vilken typ av öl är Norrlands Guld?

Svar: Norrlands Guld är en ljus lageröl som är bryggd på kornmalt och humle. Ölet har en mild smak med inslag av sötma och en liten beska.

Fråga: Vad är Carnegies Porter för typ av öl?

Svar: Carnegie Porter är en mörk öl med en stark och fyllig smak. Ölet är bryggt på kornmalt och har inslag av choklad och kaffe.

Fråga: Vilken typ av öl är Pistonhead Kustom Lager?

Svar: Pistonhead Kustom Lager är en lageröl med en frisk smak och en lätt beska. Ölet är bryggt på pilsnermalt och humle.

Fråga: Vad kännetecknar Oppigårds Amarillo?

Svar: Oppigårds Amarillo är en pale ale med en humlearomatisk smak och hög beska. Ölet är bryggt på kornmalt och Amarillo-humle från USA.

Fråga: Vilken typ av öl är Melleruds Export?

Svar: Melleruds Export är en svensk lageröl med en balanserad smak. Ölet är bryggt på kornmalt och har inslag av sötma och beska.

Fråga: Vad är Falcon Export för typ av öl?

Svar: Falcon Export är en svensk lager med en fyllig och maltig smak. Ölet är bryggt på kornmalt och har en lätt beska.

Fråga: Vad kännetecknar Nils Oscar God Lager?

Svar: Nils Oscar God Lager är en ljus lageröl som är bryggd på ekologiskt kornmalt och humle. Ölet har en balanserad smak med inslag av sötma och en liten beska.

Fråga: Vilken typ av öl är Pripps Blå?

Svar: Pripps Blå är en ljus lageröl som är bryggd på kornmalt och humle. Ölet har en mild smak med inslag av sötma och en liten beska.

Sammanfattning Populära Ölsorter

Oavsett om du föredrar en lätt pilsner, en mörk porter eller en frisk ale, så finns det en öl för alla smaker. Sverige har en rik öltradition och många bryggerier har kommit fram de senaste åren. Det finns alltid något nytt att upptäcka när det gäller öl, så varför inte prova någon av dessa populära ölsorter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *