Vad betyder att Laga Mat i Säsong?

Att laga mat i säsong innebär att man använder ingredienser som är i säsong under den aktuella tiden på året. Detta innebär att man använder ingredienser som är tillgängliga och mognar naturligt under den aktuella tiden på året.

Matlagning i Säsong – Hur gör man?

Lagom till varje säsong erbjuds en unik uppsättning ingredienser som är på sitt bästa och mest smakrika under den tiden på året. Att laga mat i säsong innebär att man tar till vara på de råvarorna och att man lagar mat som är anpassad till den aktuella årstiden.

laga mat Sasong

Många Fördelar

Att använda ingredienser i säsong har många fördelar. För det första kan man använda sig av lokala och färska ingredienser som ofta har en bättre smak och kvalitet än ingredienser som har transporterats långa avstånd för att hamna i butikerna. Dessutom kan man ofta köpa ingredienser i säsong till ett lägre pris än under andra tider på året, eftersom de är mer lättillgängliga och inte behöver transporteras så långt.

Variera Matlagningen med Smaker

Att laga mat i säsong ger också en möjlighet att variera sina maträtter och skapa nya smakkombinationer. Det kan vara spännande att prova nya rätter och recept som är specifika för den aktuella årstiden. Till exempel kan man använda sig av sommargrönsaker som tomat, squash och aubergine för att skapa en fräsch och smakrik sommarsallad, eller använda höstens rotfrukter som morötter, kålrot och pumpa för att göra en krämig höstgryta.

Ta vara på Vad Naturen Erbjuder

Att laga mat i säsong handlar om att ta tillvara på vad naturen har att erbjuda och att anpassa matlagningen till de råvaror som är mest lämpliga för den aktuella tiden på året. Det är ett sätt att laga mat som är både miljövänligt, hälsosamt och gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *