Grilla Smart! 10 Tips som gör dig till Kung vid grillen

Att grilla är ju många gånger magiskt på riktigt! Så gott! Så kul! Jag själv älskar  att grilla  och har här samlat ihop bra tips och råd man kan använda sig av när man skall lyckas vid grillen i år! My god så kul och gott det skall bli! Kolla gärna in tipsen här nedan för att få bästa resultat själv vid din hemma grill!

10 tips för att Grilla Bättre

Här får du bra och användbara tips så du kan vara kungen vid grillen!

Välj rätt grill:

Välj en grill som passar dina behov och budget. Det finns olika typer av grillar på marknaden, så välj den som fungerar bäst för dig. ta en av lite högre kvalitet om du har råd såklart. Kvalitet lönar sig alltid!

Förbered maten i förväg:

Se till att köttet är av hög kvalitet och marinera det gärna i några timmar innan du grillar det för att ge det extra smak. Var ute i god tid med att förbereda inför grillningen. marinera, förbered alla tillbehör och se till så att det är klart när grillen skall sättas igång.

Rätt temperatur:

Se till att du har rätt temperatur på grillen innan du börjar grilla. En för hög eller för låg temperatur kan påverka resultatet. var noga med temperaturen. Det lönar sig sjukt mycket!

smart vid grillen

Använd olja och kryddor:

Pensla köttet med lite olja och krydda det med salt och peppar innan du lägger det på grillen. Snåla inte här! Olja och kryddor gör så stor skillnad på resultatet!

Låt köttet ligga stilla:

Låt köttet ligga stilla på grillen i några minuter på varje sida för att få en fin stekyta. Rör inte på köttet för mycket. Grillyta skall det ha och det skall grillas ordentligt för att få fram den bästa smaken på köttet!

Använd stektermometer:

Använd en stektermometer för att kontrollera temperaturen på köttet och se till att det är genomstekt. En termometer kommer ge dig det där lilla extra och skall du ha bästa köttbiten i kvarteret, så är en termometer en nödvändighet!

Här hittar du vår artikel om Grillprodukter: Grillverktyg och Grilltillbehör

Variera maten:

Variera maten genom att grilla grönsaker, fisk eller kyckling för att skapa en varierad måltid. Blanda och ge med dina val och se till så att du har lite olika smaker vid måltiden!

Tänk på säkerheten:

Placera grillen på en stabil yta och se till att den är borta från brandfarliga föremål. Ha också alltid en brandsläckare eller en hink med vatten nära till hands. Fler än en grill startar brand varje år om man säger så. Noga och ha god uppsikt!

Grilla Smart

Servera maten på ett snyggt sätt:

Servera maten på en stor bricka eller fat och dekorera med färska örter för att göra det extra snyggt. Inga hafsverk tack! Snygg uppläggning ger det där extra för ögonen!

Njut av grillkvällen:

Ta dig tid att njuta av god mat och trevligt sällskap. Det är trots allt det viktigaste med en grillkväll! ha gott om tid för att verkligen njuta av den goda maten och en mysig kväll tillsammans!

Här hittar du kolsyrade drickor du kan ha när du grillar: Kolsyrade Drickor

Sammanfattning Grilla Smart

Ny har du fått tips och råd på vad du kan göra för att få till den där härliga grillkvällen eller middagen! Passa på att njuta av allt gott och ta det lugnt när du både grillar och äter. Det ger så mycket att ha gott om tid för maten och gemenskapen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *