Göra Egen Bearnaisesås Hemma: Hur Gör Man?

Bearnaisesås är en klassisk sås som är en perfekt följeslagare till biff, kyckling och fisk. Med sin lena konsistens och rika smak kan bearnaisesås lyfta en enkel måltid till nya höjder.

Göra Sin Egen Bearnaisesås

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur du kan göra din egen bearnaisesås och vilka ingredienser som behövs.

Ingredienser

För att göra din egen bearnaisesås behöver du följande ingredienser:

  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 1/2 tsk torkad mejram
  • 3 äggulor
  • 200 g smör
  • Salt och peppar efter smak

 

gora egen bearnaisesas

 

Gör din egen bearnaisesås

Följ dessa steg för att göra din egen bearnaisesås:

Börja med att blanda vitvinsvinäger, vatten, schalottenlökar, dragon och mejram i en kastrull.

Låt blandningen sjuda på låg värme tills vätskan har reducerats med hälften.

Sila bort löken och örterna från vätskan och låt den svalna något.

Tillsätt äggulorna i en annan kastrull och vispa tills de är ljusa och fluffiga.

Lägg kastrullen på en medelhög värme och tillsätt smöret i små bitar, en i taget, samtidigt som du vispar hela tiden.

När allt smör har smält och blandats med äggulorna, tillsätt den reducerade vinägern och vispa tills såsen har tjocknat.

Smaka av med salt och peppar.

Servera genast med din favoritmat.

Anpassa Bearnaisesåsen efter Din Smak

Du kan anpassa din bearnaisesås efter din egen smak genom att lägga till eller ta bort ingredienser. Här är några alternativa ingredienser som du kan använda:

  • Färsk dragon
  • Dijon-senap
  • Citronjuice
  • Vitlök

Användning av Bearnaisesås

Bearnaisesås kan användas till en mängd olika rätter, som biff, kyckling och fisk. Såsen fungerar även bra som dressing till sallader och som dipp till grönsaker.

 Göra Egen Bearnaisesås

Att göra sin egen bearnaisesås är enkelt och prisvärt. Genom att blanda olika ingredienser kan du skapa din egen personliga bearnaisesås som passar till många olika rätter. Var inte rädd för att experimentera med olika ingredienser och hitta din favoritblandning. Prova att göra din egen bearnaisesås nästa gång du serverar biff eller fisk och njut av den extra smaken och texturen som den ger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *