Recept Köttfärssås och Spagetti: Bästa Receptet
Köttfärssås och spagetti är en klassisk rätt som är enkel att laga och som alltid är populär. Med detta enkla recept kan du laga en härlig köttfärssås med massor av smak och servera den över perfekt tillagad spagetti.
Bästa Recept på Köttfärssås och Spagetti
Ett enkelt och gott Recept på köttfärssås och spagetti, med instruktioner:
Ingredienser för köttfärssås:
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 morot, finriven
- 2 dl köttbuljong
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad oregano
- Salt och peppar
- 2 msk olivolja
Ingredienser för spagetti:
- 400 g spagetti
- 1 msk salt
- Vatten
Instruktioner för köttfärssås:
Börja med att förbereda alla ingredienser. Finhacka löken och vitlöken, riv moroten och mät upp köttbuljongen.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och morot och stek tills löken är mjuk, i ca 5 minuter.
Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt, i ca 8 minuter.
Tillsätt köttbuljongen, krossade tomater, tomatpuré och torkad oregano. Rör om och låt koka upp.
Sänk värmen och låt köttfärssåsen småkoka i ca 30 minuter, tills såsen har tjocknat och smakerna har blandats väl. Tillsätt salt och peppar efter smak.
Instruktioner för spagetti:
Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt saltet. Koka upp vattnet på hög värme.
Tillsätt spagettin i vattnet och rör om. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen, oftast i ca 8-10 minuter tills den är al dente.
När spagettin är klar, häll av vattnet i en durkslag.
Servering:
Servera spagettin med köttfärssåsen överst och toppa gärna med lite riven parmesanost och färsk basilika. Servera med en sallad och nybakt bröd för en komplett måltid.
Jag hoppas att du gillar mitt recept på köttfärssås och spagetti, och att det smakar lika gott som det doftar! Bon appétit!