Recept Smulpaj: Bästa Receptet på Smulpajer

Smulpaj är en härlig och enkel dessert som är lätt att göra och passar perfekt till alla tillfällen. Med sin mjuka och smuliga botten, och den krispiga, söta toppen är det en vinnande kombination.

Oavsett om du vill göra en fruktig bärsmulpaj eller en rik och smaskig äppelsmulpaj, är denna dessert en riktig favorit bland både ung och gammal.

Bästa Smulpajsreceptet

Här är mitt recept på en läcker smulpaj som kommer att göra succé på vilket kalas som helst!

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 200 gram smör, kallt och i små bitar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 6 dl valfria bär eller frukt (t.ex. äpplen, hallon, blåbär)

recept smulpaj

Instruktioner:

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform.

Blanda mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och kanel i en skål.

Tillsätt smöret och knåda degen till en smulig massa.

Skala och skär äpplen i tunna skivor eller använd dina favoritbär eller frukt.

Lägg bären eller frukten i pajformen och strö över smuldegen.

Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills smulpajen är gyllenbrun och krispig.

Servera smulpajen varm med en klick vispgrädde eller vaniljsås.

Sammanfattning Recept på Smulpaj

Denna smulpaj är enkel att göra, men smaken är fantastisk! Den krämiga smuldegen med en touch av kanel och vanilj passar perfekt till friska bär eller söta äpplen. Servera den varm, och njut av den underbara kombinationen av sött och surt.

Om det finns något kvar, kan den förvaras i kylskåp och värmas upp för att njuta av igen senare. Det här är en vinnande dessert som garanterat kommer att imponera på dina gäster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *