Enkel Äppelpaj med Havregryn och Kanel

En enkel äppelpaj med havregryn och kanel är en klassisk och god efterrätt som går att variera på många sätt. Den är perfekt att bjuda på när du vill bjuda på något sött och lättlagat till dina vänner och familj.

Hemmagjord Äppelpaj med kanel och Havregryn

I denna artikel kommer jag att dela med mig av mitt eget recept på en enkel äppelpaj med havregryn och kanel som garanterat kommer att imponera på dina gäster.

Recept:

enkel appelpaj

Ingredienser:

  • 4-5 äpplen
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 100 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Skala och skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i en smord pajform.

Blanda havregryn, vetemjöl, råsocker, kanel och vaniljsocker i en skål.

Smält smöret och blanda ner det i havregrynssmeten tills det blir en jämn smet.

Häll smeten över äpplena i pajformen.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, eller tills pajen fått fin färg och äpplena är mjuka.

Sammanfattning Hemmagjord Äppelpaj

En enkel äppelpaj med havregryn och kanel är en klassisk efterrätt som är både lättlagad och god. Den går att variera på många olika sätt, så testa gärna att tillsätta andra ingredienser som hackade nötter eller russin för att ge pajen extra smak och textur.

Servera med vaniljsås eller vispad grädde för en extra lyxig touch. Prova detta recept hemma i ditt eget kök och imponera på dina gäster med en fantastisk äppelpaj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *