Chokladbollar Utan Socker och Mjöl
Chokladbollar är en klassisk och omtyckt efterrätt som många älskar. Men vad gör man när man vill njuta av något sött och gott, samtidigt som man vill undvika socker och mjöl? Då kan man prova på att göra chokladbollar utan socker och mjöl.
Bästa Chokladbollar utan socker och Mjöl
I denna artikel kommer jag att dela med mig av mitt eget recept på dessa hälsosamma chokladbollar som är både goda och enkla att göra.
Recept:
Ingredienser:
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl dadlar, urkärnade
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- En nypa salt
- 2 msk kokosolja, smält
- 2 msk vatten
Gör så här:
Mixa mandelmjöl, kokosflingor, dadlar, kakao, vaniljpulver och salt i en matberedare tills allt är fint mixat.
Tillsätt kokosoljan och vattnet och mixa tills smeten blir jämn och kletig.
Forma smeten till små bollar med hjälp av händerna.
Rulla bollarna i kokosflingor eller hackade nötter om så önskas.
Förvara chokladbollarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.
Sammanfattning Chokladbollarna
Chokladbollar behöver inte vara onyttiga och fulla av socker och mjöl för att vara goda. Med detta hälsosamma och enkla recept på chokladbollar utan socker och mjöl kan du njuta av något sött och gott utan att behöva oroa dig för din hälsa.
Testa gärna att variera smaken genom att tillsätta hackade nötter, torkad frukt eller andra smaksättningar som lakritspulver eller pepparmyntsolja. Servera dem som en efterrätt eller som ett hälsosamt mellanmål när som helst på dagen. Prova detta recept hemma och överraska dina vänner och familj med dessa goda och hälsosamma chokladbollar.